Artistiek leiders

Artistiek leider Harmonieorkest

Hendry van Loo kwam al op zeer jonge leeftijd in aanraking met muziek; orgel, piano, hout en koper blaasinstrumenten. Deze instrumenten werden bespeeld door zijn vader broers en zussen. Vanaf zijn achtste levensjaar speelde hij mee in de plaatselijke vereniging o.l.v. zijn vader Henk van Loo Sr.

Hendry van Loo

Onder leiding van zijn vader werd de studie directie hafabra aangevangen en met goed gevolg afgesloten met de bijvakken piano en saxofoon. Vrijwel gelijktijdig begon hij de praktijk te verkennen en in korte was hij dirigent van vier verenigingen. Vervolgens volgde hij lessen bij Gerrit Fokkema, Alex Schillings en Hennie Ramaekers. O.l.v. deze laatste docent (ArtEZ/Messiaen Academie Enschede) wist Hendry zijn master studie succesvol af te ronden tijdens een openbaar concert met de KMK JWF kapel.

Gemiddeld heeft Hendry vier orkesten onder zijn hoede en daarnaast is hij regelmatig gastdirigent. Fanfareorkest "De Hoop" Stellendam, Harmonieorkest Wilhelmina Glanerbrug, maar ook een symfonisch ensemble van het ArtEZ conservatorium Enschede en studentenorkest Bragi Groningen stonden onder zijn leiding. Tussen 1996 en 2001 gaf hij op projectbasis leiding aan Engelse top brassbands waarmee een aantal succesvolle tournees en een televisieopname werden gemaakt. Ook heeft Hendry een aantal arrangementen op zijn naam staan o.a. "The Sword and The Crown" van Edward Gregson voor Fanfare orkest.

Als docent directie HAFABRA was Hendry verbonden aan de Kreato Hogeschool in Thorn. Ook heeft hij als gastdocent workshops directie hafabra verzorgd aan het ArtEZ conservatorium Enschede. Daarnaast gaf hij de cursus assistent-dirigent voor KCG/ArtEZ in Arnhem, samen met collega Harrie Janssen. Hendry is examinator voor de KNMO.

 

Artistiek leider Symfonie- en Jeugdsymfonieorkest

Anke Lefferts

Anke Lefferts is na haar studie viool gaan werken als docente. In het kader van een Euregio-samenwerking van de muziekscholen kreeg zij toen de leiding over een symfonieorkest, waarna ze betrokken raakte bij de organisatie van orkestseminars.

Ze nam steeds vaker orkestrepetities van collega's waar. Dat alles beviel zo goed dat ze sindsdien een strijkorkest, een barokorkest, het jeugdsymfonieorkest Symfonia Junior en verschillende kamermuziekensembles is gaan leiden.

 

 

Artistiek leider Slagwerkgroep

Emile Laarveld, getrouwd en vader van 4 zonen en woon in Groenlo. Ik ben 39 jaar en al heel wat jaartjes in de muziekwereld actief. Mijn slagwerk carrière ben ik begonnen toen ik 7 was. Ik heb toen een aantal jaren muzieklessen gevolgd bij de muziekschool  in Winterswijk bij Gertie Bruntink. Vervolgens ben ik gaan studeren aan het conservatorium in Den Haag ( vanaf mijn 12 de tot aan mijn 17 de ) en heb daarna nog 5 jaar gestudeerd aan het conservatorium in Arnhem, waar ik ook ben afgestudeerd in 1997. In die periode ben ik veel werkzaam geweest als dirigent van verschillende slagwerkroepen en ensembles en koren en als extra slagwerker (percussionist en paukenist).Verder mocht ik ook veel solo optredens verzorgen en was ik ook solist bij een aantal orkesten.

Emile LaarveldSinds 1998 ben ik werkzaam bij defensie en ben ik militair/muzikant bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Dit is een van de vier professionele orkesten die er bij de krijgsmacht zijn. Mijn werkzaamheden zijn zeer divers (Erewachten, cd-opnames, taptoeshows lopen in binnen en buitenland, concerten geven etc.).

Momenteel ben ik naast de kapel ook nog dirigent bij Concordia in Hengelo Gld en mag ik veel invallen bij orkesten. Ook vind ik het leuk om bij het steengroeve theater te spelen in het orkest en speel ik nog in diverse andere ensembles op projectbasis. Ik  vind het ook leuk en uitdagend om nu  bezig te zijn met muziek schrijven voor allerlei slagwerkgezelschappen. Kortom genoeg te doen en het is voor mij een leuke en mooie uitdaging om bij de Kon.WOV de slagwerkgroep te gaan leiden. Ik heb er heel veel zin in en hoop dat we een mooie, muzikale en uitdagende tijd tegemoet gaan.

Artistiek leider VIM’s

Esli Vogel groeit op in een gezin waar het maken van muziek er bij hoort en zo komt zij op zevenjarige leeftijd voor het eerst in aanraking met de saxofoon. Haar eerste saxofoonlessen krijgt ze van Roel van den Berg aan Muziekschool de Triangel te Eibergen. Hij maakt haar enthousiast voor dit instrument en ze wordt al gauw lid van het leerlingenorkest van muziekvereniging Euphonia Eibergen.

Esli VogelOp 17 jarige leeftijd volgt Esli aan dezelfde muziekschool pianolessen bij José de Bree. Even later begint zij naast deze lessen aan de vooropleiding Saxofoon van het Saxion Conservatorium te Enschede. Hier volgt zij lessen bij Johan van der Linden.  

Hierna vervolgt Esli haar studie aan het Artez Conservatorium te Arnhem. Hier krijgt zij les van Ties Mellema. Toen hij besloot te stoppen met doceren in Arnhem, is zij hem gevolgd naar het Fontys Conservatorium te Tilburg, waar zij in juni 2010 haar Bachelor of Music haalde.
Tijdens deze studie heeft Esli ook de minor Hafabra-directie bij Harrie Janssen gedaan.

Esli geeft als zelfstandig ondernemer bij verschillende verenigingen saxofoonles en dirigeert het leerlingenorkest van Euphonia Eibergen. Ook speelt zij zelf in het Gelders Fanfare Orkest en bij de saxofoonkwartetten Samoen en 4.0 Bar. Sinds oktober 2013 is zij daarnaast ook dirigent van de VIM’s geworden.

 

Artistiek leider Instappers

Henrike Oonk-van der Veer

Henrike Oonk-van der Veer (1985) is geboren en getogen in Winterswijk. Sinds 2002 geeft ze trompet-, cornet- en bugellessen en in 2006 heeft ze haar diploma ‘Docent Muziek’ behaald aan het conservatorium te Enschede.

Sindsdien is ze op diverse scholen, een muziekschool en voor verschillende muziekverenigingen aan het werk geweest als docente muziek, docente culturele kunstzinnige vorming, docente algemene muzikale vorming, docente klein koper en als dirigente van samenspeelgroepjes en leerlingenorkesten. In mei 2014 heeft Henrike een eigen muziekpraktijk opgericht en verzorgt ze allerlei muzieklessen op maat voor jong en oud, zowel individueel als in groepsverband.

Henrike heeft al eerder enkele jaren de instappers onder haar hoede gehad en sinds september 2014 is ze weer met veel plezier muzikaal leider van deze groep.