Concert AVOCE en KWOV op 21 mei 2017

Het Achterhoeks Vocaal Ensemble AVOCE zal, samen met de afdeling symfonie van de Koninklijke Winterswijkse orkest Vereniging KWOV o.l.v. Anke Lefferts, een concert verzorgen in de Zonnebrinkkerk op zondag 21 mei , te beginnen om 15:00 uur.

Sinds ruim een half jaar is Natalie Goossens de nieuwe dirigent van AVOCE. Van geboorte Belgische heeft ze haar opleiding uiteraard deels gekregen in Belgiƫ, maar aansluitend heeft ze ook meerdere studies voltooid in Nederland. AVOCE brengt enkele liederen van Johannes Brahms en Felix Mendelssohn-Bartholdy, dan een compositie van Natalie Gossens op teksten uit het Hooglied, en tenslotte enkele liederen van de Israƫlische componist Eric Whitacre.

De KWOV begeleidt enkele koorliederen, en heeft een belangrijk eigen aandeel in het programma met werken van A. Dvorak, A. Glazounov en Ph. Lane.

De harpiste Rosanne Reitsema, die aan het Conservatorium te Rotterdam harp studeerde, speelt zowel een Spaanse dans samen met de KWOV, alsook een solostuk van John Thomas.

Entree vrij, vrije gift na afloop.