Slagwerkgroep

De slagwerkgroep is eind 2004 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot volwaardig onderdeel van de vereniging. Op initiatief van Inge Konings en Hielke Kortschot is met de jeugdige slagwerkers binnen de vereniging een slagwerkgroep begonnen. Deze groep is in het leven geroepen om als slagwerkers niet alleen in orkestverband, maar ook op puur slagwerkgebied aan de gang te gaan.

De slagwerkgroep staat sinds oktober 2014 onder leiding van Emile Laarveld.

Slagwerkgroep

In het begin werden vooral marsen voor tijdens de straatoptredens geoefend. Voordat de slagwerkgroep er was, werden slechts twee marsen gespeeld tijdens optochten. In de afgelopen jaren is dit repertoire voor op straat uitgegroeid tot zes verschillende marsen. Hiermee is er een goede basis gecreëerd voor het Volksfeest.

Na verloop van tijd zijn er naast de straatmarsen, ook concertwerken op de lessenaar gezet. Inmiddels is het instrumentarium nog verder uitgebreid, er wordt zelfs gespeeld op oa kliko’s, olievaten, klompen en met lange stokken. Dit maakt het des te leuker voor de slagwerkers, omdat ze nu met een grootschalig assortiment aan “instrumenten” in aanraking komen. Elk jaar weer wordt het publiek tijdens de concerten verrast door de originele programma’s die de slagwerkgroep zelf bedenkt en uitwerkt.

Deze groep kent geen dirigent die voor de groep staat, ook de muzikaal leider speelt mee. Zo gaat het ook met het bedenken van nieuwe effecten in de nummers; iedereen draagt zijn eigen ideeën bij aan de ontwikkeling van het programma. De meeste nummers worden niet gespeeld zoals ze geschreven zijn, maar er wordt een eigen draai aan gegeven. Vaak wordt er zelfs niet eens gebruik gemaakt van bestaande slagwerkarrangementen, maar worden eigen composities geschreven of gearrangeerd.

De slagwerkgroep is ook als zelfstandig ensemble in te huren voor speciale gelegenheden. Heeft u een feest, receptie, open dag, braderie of wat dan ook? Vraag dan de slagwerkgroep voor een spetterend muzikaal intermezzo. Neem contact op door een mailtje te sturen naar info@kwov.nl, of via het contactformulier op deze website.